ضرورت تلاش برای افزایش سهم تجارت خراسان رضوی با عراق
به گزارش ایلنا از مشهد، محمدرضا توکلی زاده در دیداری با رئیس اتاق بازرگانی بابِل عراق و هیأت همراه او، اظهار داشت: پیوند بخشهای اقتصادی و تولیدی خراسان رضوی با کشور عراق و ارتقای سهم استان در مبادلات تجاری با این همسایه غربی، به مدد تقویت ارتباط بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی طرفین، میسر خواهد
به گزارش ایلنا از مشهد، محمدرضا توکلی زاده در دیداری با رئیس اتاق بازرگانی بابِل عراق و هیأت همراه او، اظهار داشت: پیوند بخشهای اقتصادی و تولیدی خراسان رضوی با کشور عراق و ارتقای سهم استان در مبادلات تجاری با این همسایه غربی، به مدد تقویت ارتباط بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی طرفین، میسر خواهد شد.
وی به تشریح ظرفیتهای استان خراسان رضوی در بخشهای صنعت، معدن، و کشاورزی پرداخت و متذکر شد: با توجه به اقبال خوبی که گردشگران عراقی نسبت به شهر مشهد دارند، میتوان زمینه همکاریهای مشترک اقتصادی و سرمایهگذاری بیشتری را در کنار موضوع گردشگری فراهم نمود.
توکلیزاده، رویدادها و نمایشگاههای اقتصادی و تجاری که طی سال در دو استان خراسان رضوی و بابل برگزار میشوند را مجالی برای حضور هیاتهای خارجی و انجام مذاکرات فعالان اقتصادی دو کشور دانست و خواستار مکاتبات و تبادل اطلاعات این برنامهها فیمابین دو اتاق شد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی استان در بخش دیگری از اظهارات خود به جایگاه مشهد به عنوان یکی از قطبهای گردشگری سلامت در کشور پرداخت و بیان کرد: بخش عمدهای از گردشگران عراقی که به مشهد سفر میکنند، متقاضی خدمات درمانی و سلامت نیز هستند. چندی پیش تفاهمنامههایی با دارالشفاهای حرمین مطهر امامان در عتبات عالیات، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دانشگاه کربلا در راستای معرفی بیماران کشور عراق به مراکز درمانی مشهد و بهرهمندی آنان از خدمات درمانی این شهر منعقد شد، این ظرفیت وجود دارد تا تفاهم مشابهی نیز با استان بابل در همین زمینه به امضا برسد.
توکلیزاده همچنین، بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیت معادن استان در توسعه تعاملات تجاری با عراق تاکید و خاطرنشان کرد: ظرفیت مطلوبی برای همکاری با عراق در حوزههای معدن و سنگهای ساختمانی وجود دارد.
وی تاکید کرد: ایران دارای سنگهای معدنی و ظرفیتهای متنوعی در این زمینه است. مسئولان عراقی و به ویژه اتاق بازرگانی بابل میتوانند با کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق مشهد پیرامون همین بحث، مکاتبات لازم را به عمل آورند و نیازهای صنایع و بخشهای اقتصادی مختلف در استان بابل و کشور عراق را به محصولات معدنی، منعکس سازند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به پتانسیل بالای صنعت گوهرسنگها در استان خراسان رضوی اشاره کرد و متذکر شد: با توجه به بازار خوبی که برای این محصولات در عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس فراهم است، آمادگی داریم تا پیوندی میان فعالان این صنعت در استان خراسان رضوی و متقاضیان آن در بازار عراق ایجاد کنیم. این مهم میتواند به تفاهمی برای همکاریهای مشترک و برگزاری رویدادهای اقتصادی دوجانبه، شود.
توکلی زاده در بخش دیگری از سخنانش به پیشینه تاریخی شهر بابل عراق اشاره و اظهار کرد: شهر بابل از افتخارات خاورمیانه در بعد تاریخی است که در طول تاریخ اشتراکات بسیار زیادی نیز با ایران داشته است و خرسندیم که زمینه توسعه تعاملات اقتصادی با این شهر فراهم شود.
تاکید بر استفاده از ظرفیت مشهد در حوزه گردشگری سلامت
«صادق هاشم الفیحان المعموری»، رئیس اتاق بازرگانی بابِل عراق نیز در این نشست گفت: بابل از نظر جغرافیایی در صد کیلومتری جنوب بغداد و ۴۰ کیلومتری شهر کربلا واقع شده و ۲ و نیم میلیون نفر جمعیت دارد. این استان، واردات زیادی از کشور ایران دارد و مردم بابل به محصولات ایرانی علاقه دارند. خوشبختانه با اتاقهای بازرگانی ایران ارتباط خوبی داریم و جمع کثیری از مردم و تجار بابل با فعالان اقتصادی مشهد در ارتباط هستند.
رئیس اتاق بازرگانی بابل بیان کرد: البته از لحاظ تجارت بین شهرهای بابل و خراسان رضوی مراودات آنطور که باید، نیست و از همه ظرفیتها استفاده نشده است. به همین جهت درخواست برگزاری این دیدار را داشتیم تا به منظور افزایش مبادلات به گفتوگو بنشینیم. ما آمادگی کافی را برای بالا بردن تبادل بین دو کشور داریم. مشهد یکی از شهرهایی است که به لحاظ پزشکی در سطح بالایی قرار دارد و بیشتر افراد عراقی برای گردشگری در بعد دینی و سلامت به مشهد می آیند.
وی در خصوص نیازمندی عراق به محصولات ایران خاطرنشان کرد: در کشور عراق به محصولات زیادی از ایران نیاز داریم. بابل یکی از شهرهای صنعتی در گذشته بوده و اکنون صنایع زیادی در این استان متوقف شده و نیاز به همکاری با ایران در حوزه صنعت و به خصوص ادوات کشاورزی داریم.
معموری ادامه داد: شمار زیادی از زنان در کشور عراق مشغول تولیدات مختلفی به ویژه صنایع دستی هستند و می توان با کانون زنان بازرگان خراسان ارتباط مناسبی در این بخش برقرار کرد و از ظرفیت های مشترک دو کشور استفاده نمود.
رئیس اتاق بازرگانی بابل با اشاره به معضلات گمرگی کشور عراق افزود: در حوزه گمرگ در حال پیگیری رفع مشکلات از طریق ریاست گمرک عراق هستیم و تاکنون نیز برخی مشکلات رفع شده است.
وی گفت: مشارکت تجار در نمایشگاه ها باعث آشنایی و ارتباط بیشتر دو کشور خواهد شد و با توجه به مسافت کم و قیمت مناسب محصولات ایرانی، به نظر میرسد باید از ظرفیت نمایشگاههای دو کشور به منظور توسعه تعاملات استفاده کنیم. عراق نسبت به دیگر کشورها واردات زیادی دارد و کیفیت و قیمت محصولات برای ما بسیار مهم است و محصولات ایرانی در این حوزه بسیار خوب عمل کرده اند. همچنین بسیاری از محصولات ایرانی نسبت به کشورهایی مانند چین و برزیل که یک الی دو ماه زمان میبرد تا کالا به عراق برسد، با سرعت بالایی به این کشور ارسال می شود که این نیز مزیت خوبی برای ما است.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰